Inspiration om Världens Mat!
Lisa Förare hade en hypotes
kring vad vitlök kan göra för vårt intresse att testa nya smaker. Hon dök även
ner i texturens inverkan på vad vi tycker om maten, hon lyfte att en av de
stora texturförändringarna pågår just nu med en ökad efterfrågan på vegetarisk
köttersättning. Kan vegetariska alternativ ge samma kött-textursupplevelse för
en större del av befolkningen? Julia Kronlund från Sevan berättade om de marknadssegment
vi kan nå genom att öppna sortimentet för olika kulturers mattraditioner.
Under
eftermiddagen fokuserade vi på företagandet, hur vi kan nå kompetens från andra
länder genom exempelvis Mitt Liv och matinkubatorn på Hisingen.
Vi avslutade
dagen med att lyssna på Ana Gema Tolentino som är ny företagare med rötterna i
Mexiko. Hon inspireras av chili och klassiska mexikanska produkter och skapar
vackra smycken såväl som välsmakande chili. Mycket gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar