fredag 8 augusti 2014

Back in business

SmagforLivet


Vilken härlig sommar vi har haft, vilket kanonväder!!! Och sommaren är ju inte slut än bara för att många av oss börjar återgå till jobb och vardag igen. Än är det bara början av augusti och många soliga och varma dagar återstår förhoppningsvis! Hoppas ni haft en avkopplande och skön semester!

Planeringen av höstens verksamhet är i full gång och inom kort skickas en inbjudan ut till kursen "Flavour matching och Flavour masking". Den kommer att hållas på SIK den 21-22 oktober och vi tror och hoppas att innehållet ska intressera många av våra medlemmar.

I Danmark har det startats upp ett projekt som liknar Nordic Taste & Flavour Centre på så sätt att just smak står i fokus. Detta projekt heter SmagforLivet och Ole G. Mouritsen som sitter med i Nordic Taste & Flavour Centres styrelse är initiativtagare. Detta projekt har en liten annan inriktning då det inte direkt har industrianknytning och framförallt handlar om smakens betydelse för livsglädje och hälsa. Gå gärna in på länken och läs mer om projektet.

På måndag och tisdag åker delar av Nordic Taste & Flavour Centres styrelse ner till Köpenhamn och deltar i symposiet "The Science of Taste" som SmagforLivet arrangerar i samband med sin invigning. Det ska bli riktigt intressant då många framstående talare kommer samt att knyta nya kontakter. Tanken är också att Nordic Taste & Flavour Centre och SmagforLivet ska samarbeta så förhoppningsvis kommer vi framöver att arrangera gemensamma aktiviteter.
Jag rapporterar mer om detta under nästa vecka. Tills dess, ha en riktigt skön och go helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar