fredag 15 januari 2016

filmtips

Filmtips i kylan

God fortsättning till er! Hoppas ni haft en skön jul- och nyårsledighet!


Brrr, kylan biter i kinderna nu och vintern är här på allvar. Är riktigt härligt att vara ute fina vinterdagar men sedan är det skönt att gå in och kura upp sig i soffan med en kopp varm te, eller varför inte Irish Coffee med extra mycket grädde. Tänkte ge några tips på bra filmer/serie kopplade till matlagning. Kan lova att du kommer att bli riktigt inspirerad :)


Chef
En riktigt bra film som handlar om en duktig kock som säger upp sig från en av Los Angeles finaste restauranger och startar en food truck. Maten som de serverar slår det mesta och det känns aktuellt idag när food trucks blivit så populära.


Le Chef
Fransk film som handlar om en erfaren och mycket erkänd kock som håller på att förlora en stjärna i Guide Michelin. Han hyr in en mindre erfaren kock som visar sig bemästra det mesta. Med hjälp av molekylär gastronomi lyckas de vända restaurangen på rätt köl igen. Sevärd film.


Chef´s Table
En dokumentärserie på Netflix som ni bara måste se! man får följa sex av världens mest framstående kockar i deras jakt på perfektion i skapandet av olika rätter. Verkligen intressant och imponerande och se hur de tänker och att de verkligen arbetar längs hela kedjan från jorn till bord. Att tex experimentera med olika foder till höns för att se hur det påverkar färg och smak på äggen.
Man får följa följande kockar:
  1. Massimo Bottura (Osteria Francescana in Modena, Italy)
  2. Dan Barber (Blue Hill Restaurant at Stone Barns and in New York City, USA)
  3. Francis Mallmann (El Restaurante Patagonia Sur in Buenos Aires, Argentina)
  4. Niki Nakayama (N/Naka Restaurant in Los Angeles, CA, USA)
  5. Ben Shewry (Attica Restaurant in Melbourne, Australia)
  6. Magnus Nilsson (Fäviken in Järpen, Sweden)
100 steg från Bombay till Paris
Denna film av Lasse Hallström har jag själv inte sett ännu men ska nog se i helgen. Bara följande beskrivning gör att det börjar vattnas i munnen.
"Råvaror från olika håll smälter samman i en mustig gryta kryddad med både hetta och milda aromer. Lasse Hallström har de perfekta smaklökarna för den här sortens filmberättelser, en blandning av sött och salt som poeten uttrycker det." (Aftonbladet Nöje)


Hoppas ni får en riktigt skön filmhelg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar