fredag 13 oktober 2017

Världens Mat!

Inspiration om Världens Mat!


26e september inspirerades vi av världens mat i en heldagsseminarie på Santa Maria. Vi fick bland annat lyssna på Jennie Walldéns minnen från de första åren i Korea, och varför kåldolmar var en del av favoritmaten när hon var liten. Vi fick även smaka på ljuvligt god mat från Jennies restaurang.


Lisa Förare hade en hypotes kring vad vitlök kan göra för vårt intresse att testa nya smaker. Hon dök även ner i texturens inverkan på vad vi tycker om maten, hon lyfte att en av de stora texturförändringarna pågår just nu med en ökad efterfrågan på vegetarisk köttersättning. Kan vegetariska alternativ ge samma kött-textursupplevelse för en större del av befolkningen? Julia Kronlund från Sevan berättade om de marknadssegment vi kan nå genom att öppna sortimentet för olika kulturers mattraditioner. 
Under eftermiddagen fokuserade vi på företagandet, hur vi kan nå kompetens från andra länder genom exempelvis Mitt Liv och matinkubatorn på Hisingen.

Vi avslutade dagen med att lyssna på Ana Gema Tolentino som är ny företagare med rötterna i Mexiko. Hon inspireras av chili och klassiska mexikanska produkter och skapar vackra smycken såväl som välsmakande chili. Mycket gott!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar