torsdag 15 september 2016

Smak & sensorik (7,5 hp) - Så smaksäkrar vi livsmedelsbranschen

Smak & sensorik (7,5 hp)- 

"Så smaksäkrar vi livsmedelsbranschen"


31 augusti gick startskottet för kursen Smak & senorik (7,5 hp) som är ett samarbete mellan Nordic Taste & Flavour Centre och Göteborgs Universitet. 30 st förväntansfulla deltagare från både livsmedelsbranschen (däribland AAK, Arla Foods, IFF, Löfbergs Lila, Orkla)  men även studenter har tagit chansen att smaksäkra sin kompetens. Kursen ger ett tvärvetenskapligt perspektiv på området sensorik där områden såsom sensorisk grundmetodik, sensorisk marknadsföring, livsmedelskemi med mera ger en djup kunskap. Under dag två fick deltagarna bland annat prova på olika case med skillnadstester (tester för att se om det finns skillnad mellan produkter i t ex sötma etc). Nedan några bilder från dagen. Deltagarna fick lukta på olika koncentrationer av ananasarom, bedöma vilken handkräm de upplevde som "fetast" etc. 





"Smörja, smörja, smörja...
Vilken kräm är "fetast" månntro?
Hur bedömer vi det på ett objektivt sätt?"





"Hmm luktar den här lika mycket ananas som i det förra provet?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar