fredag 6 november 2015

Ridderheimsrapporten

Ridderheimsrapporten  - Smaken mindre viktig


Ridderheimsrapporten är en trendstudie framtagen av Kairos Future i samarbete med Atria Scandinavia. Den femte upplagan publicerades häromdagen och den beskriver  hur vi handlar, lagar och äter i framtiden.

Maten blir allt viktigare för oss och genom vad och hur vi äter definierar vi oss själva. Nu ska maten inte bara smaka gott utan också göra gott, både för oss på individnivå och i ett större globalt miljöperspektiv.

”Den till synes eviga sanningen om att mat måste smaka gott för att bli uppskattad håller på att kastas omkull. Nu flyttas fokus till att maten ska göra gott. Matens goda egenskaper för kroppen och samhället håller på att gå om själva smaken i betydelse för den totala upplevelsen”, säger Sophia Salonen, marknadschef på Atria Scandinavia.

Mycket intressant och läsvärd rapport! Beställ den här.

För dig som vill läsa godbitarna:
Sju trender ur Ridderheimsrapporten

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar